Öppettider och priser

ÖPPETTIDER SOMMAREN 2021:
Årsunda Viking har öppet för besökare fem veckor i juli-augusti. Vecka 28-29 med levande vikingagĂ„rd och vecka 30-32 med guidade turer och vissa uppvisningar.

LADDA NER EN PDF OM SOMMARÖPPET HÄR

OBS! PÄ grund av den rÄdande corona-situationen ber vi alla besökare respektera social distansering och de regler som personalen och skyltar pÄ omrÄdet förmedlar.

-Besök inte anlÀggningen om du kÀnner dig sjuk eller nyligen har trÀffat nÄgon som Àr det.
-Det kommer att finnas handsprit pÄ flera stÀllen pÄ omrÄdet.
-Vi erbjuder möjligheten att betala entrén via Swish pÄ parkeringen för att undvika trÀngsel i entrébyggnaden.

LÀs mer om hur vi jobbar med corona-ÄtgÀrder och andra saker som Àr bra att veta hÀr


Öppettider vecka 28-29: Levande vikingagĂ„rd
Onsdagar-söndagar 14-18 juli och 21-25 juli kl 11-16.

Under dessa tvĂ„ veckor fĂ„r ni trĂ€ffa vikingar pĂ„  ÅrsjögĂ„rd som visar er runt och berĂ€ttar om sitt liv pĂ„ gĂ„rden. Detta Ă„r kommer vi att fokusera extra mycket pĂ„ berĂ€ttande och uppvisningar. Det kommer varje dag kl 12, 13, 14 och 15 att hĂ„llas olika former av uppvisningar som varierar frĂ„n dag till dag. Dessa kan vara sagoberĂ€ttande, lekar och kamper, berĂ€ttelser om resor och lyxvaror, eldslagning med flinta, fnöske och eldstĂ„l, lekar eller uppvisning av olika klĂ€der och drĂ€kter. Alla uppvisningar sker utomhus, oavsett vĂ€der.

Varje dag finns ocksĂ„  försĂ€ljning av enklare mat vid kokhuset, visning av jaktstigen och jĂ€rnframstĂ€llningsplatsen samt möjligheten att prova pĂ„ bĂ„gskytte. Vi har Ă€ven en butik med souvenirer.

Entrépris: Vuxna 100 kr. Barn/Ungdom upp till 15 Är och pensionÀr 70 kr. Barn under 6 Är gratis.


Öppettider vecka 30-32: Guidningsöppet
MĂ„ndagar-fredagar 26-30 juli, 2-6 augusti och 9-13 augusti kl 12-15.

Under dessa tre veckor Àr butiken med souvenirer öppen. Uppe pÄ vikingagÄrden finns nÄgra vikingar som tar hand om er, visar runt och berÀttar om husen, runstenarna, jÀrnframstÀllningsplatsen och annat. En del leksaker finns att prova och vid tillfÀlle och möjlighet Àven bÄgskytte.

Entrépris: Vuxna 90 kr. Barn/Ungdom upp till 15 Är och pensionÀr 60 kr. Barn under 6 Är gratis.

 

Med ekonomiskt stöd frÄn:


Övriga tider pĂ„ Ă„ret bokar man ett besök hos oss, t ex en guidad tur, skolprogram eller ett gĂ€stabud. GĂ€stabud ordnas för sĂ„vĂ€l privata grupper som vill ha födelsedagsfest eller bröllop och som event/kick-off för företag. Kontakta oss om ni har frĂ„gor och vill boka ett arrangemang!